ΟΟΣΑ : Εκτιμήσεις για βελτίωση της ανάπτυξης στις βιομηχανικές χώρες

MarketNews

ΟΟΣΑ : Εκτιμήσεις για βελτίωση της ανάπτυξης στις βιομηχανικές χώρες , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αναζωογόνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας προβλέπει στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, περιλαμβανομένης της Ευρωζώνης, με τις ΗΠΑ να προπορεύονται, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο πρόδρομος σύνθετος δείκτης του ΟΟΣΑ, που καταρτίζεται για τις 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού, αυξήθηκε στις 100,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από 100,4 μονάδες τον Ιανουάριο, ελαφρά πάνω από το μακροχρόνιο μέσο όρο των 100 μονάδων.

Ο δείκτης της Ευρωζώνης αυξήθηκε σταδιακά τους περασμένους μήνες και έφθασε στις 99,9 μονάδες από 99,7 μονάδες τον Ιανουάριο και 99,4 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο. Ο δείκτης για τη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 99,6 μονάδες από 99,5 τον Ιανουάριο, ενώ η ανάπτυξη αυξάνεται στη Γερμανία.

Ο δείκτης του ΟΟΣΑ δείχνει ότι η ανάπτυξη σταθεροποιείται στην Ιαπωνία και αυξάνεται στην Κίνα, ενώ οι προοπτικές βελτιώνονται για την Ιταλία και σταθεροποιούνται για τη Γαλλία. Η ανάπτυξη φαίνεται, ωστόσο, να εξασθενεί στην Ινδία, ενώ οι δείκτες για τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Βρετανία δείχνουν ότι η ανάπτυξη στις χώρες αυτές είναι σύμφωνη με τη γενικότερη τάση.