Παράταση μίας εβδομάδας έδωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- το ΤΑΙΠΕΔ στους υποψήφιους επενδυτές του ΟΠΑΠ, προκειμένου να συγκροτήσουν τα κοινά επενδυτικά σχήματα που θα διεκδικήσουν τον Οργανισμό στις 17 Απριλίου, ημερομηνία τελικής υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την απόφαση αυτή κατόπιν αιτήματος μίας από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, η οποία είναι η Κινέζικη Fosun, εταιρεία που, ως γνωστόν, συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της Folli Follie, συμφερόντων Κουτσολιούτσου.

 

Από την άλλη, πηγές στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι η ημερομηνία της 17ης Απριλίου δεν πρόκειται να αλλάξει και παραμένει η ίδια, δεν αποκλείεται όμως, λόγω της παρατάσεως που δόθηκε για τη συγκρότηση των επιχειρηματικών σχημάτων, τελικά η όλη διαδικασία να πάει μία εβδομάδα πιο πίσω.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει, σύμφωνα με την αγορά, να δείξει ανοιχτό και φιλικό απέναντι στους μνηστήρες, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, αφού από τον ΟΠΑΠ το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση επιδιώκουν να αντλήσουν σχεδόν το μισό ποσό από τα προσδοκώμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για φέτος που είναι 2,8 δις. ευρώ.

Facebook Comments