Ισχυρά ανοδικό ήταν το σημερινό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκει ρυθμό μετά τις εκλογές αποτιμώντας, καθώς φαίνεται στο ήδη καταγεγραμμένο εξαήμερο ανοδικό σερί, ιδιαιτέρως θετικά τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα τριμήνου.

O γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,92% στις 1.218,64 μονάδες. Ο τζίρος έχει ήδη φτάσει στα 40 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 26 εκατ. τεμάχια.

Ο Γενικός Δείκτης έχει βάλει πλώρη για ανάκτηση των επιπέδων που έχασε με αφορμή τις αναταράξεις που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και των εκλογών, και όπως δείχνει μέχρι τώρα μέσα σε έξι συνεδριάσεις έχει κερδίσει ήδη πάνω από 150 μονάδες.

Προφανώς τον τόνο για την επόμενη μέρα δίνουν πλέον τα αποτελέσματα των εισηγμένων, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε διορθώσεις με αφορμή και πάλι τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο ταμπλό σήμερα ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ, ο οποίος ενισχύεται κατά 3,07% στα 11,75 ευρώ. Ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ  στο +3,58% και η Frigoglass  στο +2,06%. Ισχυρή και η παρουσία της Εθνικής στο +2,03% και της Πειραιώς στο +2,96%.

Η ένταξη της στον δείκτη Europe Stoxx 600 φαίνεται ότι δεν κάνει τη διαφορά στη μετοχή της Alpha Bank, η οποία κινείται με κέρδη 0,43%. Κέρδη 1,52% και για τη ΔΕΗ  ενώ ο ΟΤΕ  κρατά πιο μετριοπαθή στάση με κέρδη 0,63%.

Facebook Comments