Τάσεις διόρθωσης εκδηλώνονται τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, μετά από τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις που οδήγησαν σε νέα ιστορικά υψηλά τον δείκτη S&P 500.

Ειδικότερα, στις 16:51, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,11% στις 16.657,58 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει πτώση 0,10% στις 4.232,96 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,03% στις 1.912,49 μονάδες και σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στο ταμπλό, η Toll Brothers καταγράφει κέρδη 3%, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της το β΄ τρίμηνο χρήσης στα 65,2 εκατ. δολ. από 24,7 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον αντίποδα, η Michael Kors υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς αν και η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη για το α 3μηνο, οι εκτιμήσεις της για το 12μηνο της χρήσης ήταν χαμηλότερα από εκείνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Twitter ενισχύεται κατά 3,2%, μετά την αναβάθμιση της από τη Nomura σε buy, από neutral προηγουμένως. Η μετοχή έχει χάσει το 52% της αξίας της από την αρχή του έτους. Ακολουθούν στην σημερινή άνοδο και η Hewlett-Packard στο +0,73% και η Workday στο +0,90%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τα οποία επηρεάζουν και την αμερικανική οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) οι εξαγωγές των μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών στο πρώτο τρίμηνο του 2014 παρουσίασαν πτώση, εγείροντας αμφιβολίες για την ευρωστία της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές των χωρών της Ομάδας των 7 μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών (G7) και της ομάδας Brics – Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής – μειώθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι εισαγωγές των ίδιων χωρών υποχώρησαν κατά 0,1% την ίδια περίοδο.

Facebook Comments