Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων και διόρθρωσης των αδικιών που έγιναν, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα γίνει πιο ανθρώπινος ο εισπρακτικός μηχανισμός. «Άτεγκτος» όπως είπε «απέναντι στους φοροφυγάδες, αλλά με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί οδικός χάρτης, δηλαδή συνολικό πρόγραμμα, για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια.

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει. Όπως είπε, προβάλλει πια μπροστά μας ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο αύριο, καθώς ήδη μπήκαν οι βάσεις για αυτό.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μακροχρόνια ανάπτυξη και ανέφερε στοιχεία που μαρτυρούν του λόγου το αληθές λέγοντας πως πριν από λίγες ώρες επί τη βάσει στοιχείων της Ε.Ε. ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε το 99,1 %  τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο όπως είπε από τον Αύγουστο του 2008.

«Εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι τώρα ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και αυτό, όπως τόνισε γιατί  μπήκαν οι βάσεις.

«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά συζητάμε πλέον για το πώς θα πάμε μπροστά και όχι για το εάν θα υπάρχουμε αύριο,  εάν θα μείνουμε στο ευρώ».
 

Facebook Comments