Σε έκθεσή τους για τη πρόσφατη ενίσχυση του USD οι αναλυτές της Deutsche Bank τονίζουν τα δύο χαρακτηριστικά που λείπουν προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του δολαρίου στις αγορές. Χαρακτηριστικά οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας τονίζουν:

«Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες αναλύσεις μας, για να ενισχυθεί η άνοδος του δολαρίου περιμένουμε την εμφάνιση δύο σημαντικών χαρακτηριστικών.

Πρώτον, τα επιτόκια των ομολόγων με πιο μικρές διάρκειες θα πρέπει να κινηθούν πάνω από τα επιτόκια των ομολόγων ανάλογης διάρκειας από τα μισά έστω κύρια νομίσματα.

Δεύτερον, μία εξισορρόπηση της καμπύλης ομολόγων θα μπορούσε να ενισχύσει την ανοδική κίνηση του δολαρίου, καθώς οι τοποθετήσεις κεφαλαίων στα ομόλογα των Η.Π.Α θα ήταν μία πιο ελκυστική επένδυση για τους ξένους επενδυτές».

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμη μπροστά σε ένα ράλι του δολαρίου, καθώς το USD προσπαθεί αυτή την περίοδο να ορθοποδήσει. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι το δολάριο κρύβει θετικές προοπτικές για την περίοδο που εκτείνεται μπροστά μας» συμπληρώνει στο τέλος του δελτίου της η Deutsche Bank.

Facebook Comments