Στα… μισά του δρόμου η πτώση του γεν

FXCM

Στα… μισά του δρόμου η πτώση του γεν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το φλερτ του δολαρίου με τα 100 γεν ήρθε τελικά περίπου 8 μήνες νωρίτερα σε σύγκριση με το τι περίμεναν οι «απαισιόδοξοι» της UBS, αναφέρει σε σχετικό άρθρο του το MarketWatch.

Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα ανεβάζει τον στόχο της για την ισοτιμία στα 110 γεν για το τέλος του έτους και στα 120 γεν για το τέλος του 2014.

Η UBS αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ανοδικό ρίσκο στο νέο στόχο που θέτει είναι η πιθανότητα η Ιαπωνία να παραμείνει σταθερά σε περιβάλλον αποπληθωρισμού, κάτι που θα ασκήσει πιέσεις στην BoJ να γίνει πιο επιθετική.

Το γεν θα μπορούσε επίσης να επιταχύνει την πτώση του αν οι ιάπωνες επενδυτές αρχίσουν να πουλάνε το νόμισμα, τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα και τις ιαπωνικές μετοχές μαζικά προς όφελος ξένων assets, προκαλώντας κατάρρευση του νομίσματος, προειδοποίησε η UBS. Ωστόσο, αναφέρει ότι είναι απίθανο να διατηρηθεί η μεταβλητότητα σε αυτό το βαθμό καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει την παρέμβαση της G7.