Η Moodys σε σημερινή της ανάλυση σκιαγραφεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι για την Ελλάδα και τη Γαλλία είναι credit negative, αλλά για την Ιταλία είναι credit positive.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι το αποτέλεσμα για την Ελλάδα και τη Γαλλία είναι αρνητικό εξαιτίας της ανόδου των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, που αυξάνει το ρίσκο και οι δύο χώρες να εξετάσουν την χαλάρωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η Moodys υπογραμμίζει ότι ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σχεδόν το 27% των ψήφων, σε σχέση με το 30% που έλαβαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ η Χρυσή Αυγή, βγήκε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα με περισσότερες από το 9% των ψήφων.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά την απόρριψη των κυβερνητικών αποτελεσμάτων από το εκλογικό σώμα και την έκκλησή του για πρόωρες εκλογές. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το βασικό σενάριο είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της τρέχουσας κυβέρνησης, αν και αυξάνει τον κίνδυνο παρέκκλισης.

Facebook Comments