Θεμελιώδης Πρόβλεψη για Χρυσό: Πτωτική

Χρυσός: Μεγάλη πτώση για το πολύτιμο μέταλλο την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς βρέθηκε $42 χαμηλότερα επιστρέφοντας στις στηρίξεις των $1245, χάνοντας 3.25%. Ήταν αναμενόμενη η πτώση; Σε μεγάλο βαθμό, επιβεβαιώνοντας και τις προβλέψεις μας όπως εκείνες αποτυπώθηκαν στην τριμηνιαία ανάλυση του DailyFX. Ο χρυσός έχει χάσει από καιρό τη λάμψη του και αυτό έχει αρχίσει να διαφαίνεται από την περασμένη χρονιά. Από τη στιγμή άλλωστε που βλέπουμε όλο το ρίσκο να πηγαίνει στα χρηματιστήρια που συνεχίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά , είναι εξαιρετικά δύσκολο οι επενδυτές να τοποθετηθούν με «ασφάλεια» χάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ράλι στην ιστορία των αγορών. Αυτά για τα flows και τον τρόπο σκέψης των επενδυτών. Πάμε τώρα στο τι περιμένουμε αυτή την εβδομάδα.

Η τεχνική εικόνα δείχνει ότι οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία για τους πωλητές να πραγματοποιήσουν μια νέα διάσπαση κάτω από τη βάση που έχει φτιαχτεί στα $1230. Το κρισιμότερο τεχνικό επίπεδο αντίστασης βρίσκεται στα $1260 την διασπασμένη στήριξη που προσέφερε το 61.8% fib της ανοδικής κίνησης $1.180-$1.392. Πιθανή διάσπαση κάτω από τα $1230 θα ανοίξει το δρόμο για τα $1216 χαμηλά έτους. Θα μπορούσαμε να δούμε μια τέτοια κίνηση αυτή την εβδομάδα;

Όπως φαίνεται από το εβδομαδιαίο γράφημα του χρυσού, είναι σπάνιο να δούμε να υπερβαίνει τα $50-$60 χωρίς αντίδραση. Ωστόσο, μια καθαρή διάσπαση κάτω από τα $1230 θα φέρει δυναμικά τους πωλητές προς τα $1216.

Οι ανακοινώσεις της εβδομάδας είναι πολλές και σημαντικές και θα μπορούσαν να αλλάξουν τα επίπεδα ρίσκου. Θα εστιάσουμε όμως στις ανακοινώσεις του δολαρίου και τα NFPs. Κάθε θετική ανακοίνωση για το EUR και αρνητική ανακοίνωση για το δολάριο θα είναι ευκαιρία ανοδικής διόρθωσης του χρυσού. Υψηλότερα όμως θα περιμένουν οι πωλητές, και αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω στην διάθεση ρίσκου θα συνεχίσουμε χαμηλότερα. Οι βασικές ανακοινώσεις είναι το PMI μεταποίησης των ΗΠΑ σήμερα, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης την Τρίτη που αναμένεται χαμηλότερα στο 0.9% και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης την Τετάρτη που αναμένεται στο 0.9%.

Την Παρασκευή η σημαντικότερη ανακοίνωση για το χρυσό με τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ να αναμένονται στις 219.000, 69.000 κάτω από τον προηγούμενο μήνα. Θα παρακολουθήσουμε και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, με τη συσχέτιση με το EUR/USD να παραμένει στο προσκήνιο.

Συνοπτικά: Το πολύτιμο μέταλλο είναι σε κατάσταση “sell rallies” και οι πωλητές θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αντιστάσεις για να κινηθούν στα χαμηλά έτους στα $1216, με κάθε διάσπαση κάτω από τα $1230. Η κρισιμότερη αντίσταση στα $1260.

Facebook Comments