Την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank ζητεί ο Εισαγγελέας, λόγω λήξης του 18μηνου υποχρεωτικής κράτησης για τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Εισαγγελέας προτείνει να επιβληθούν στον κ. Λαυρεντιάδη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, απαγόρευσης μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους της ίδιας υπόθεσης, τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαραγδα Λιαρμακοπουλου, η πρόταση ειναι να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Σημειώνεται ότι για να βγει από τη φυλακή ο κ. Λαυρεντιάδης θα πρέπει να αρθεί η κράτησή του και για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη τον Ιούνιο του 2012. Υπόθεση γαι την οποία επίσης κατηγορείται, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση.

Facebook Comments