Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Χωρίς σαφή κατεύθυνση για τους δείκτες ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με τα πρόσημα να είναι μικτά εν αναμονή της προσεχής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και των κρίσιμων αποφάσεων που εκτιμάται ότι θα λάβει.

O βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 6.864 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,07% στις 9.950 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση μόλις 0,08% στις 4.516 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 345 μονάδες.

Στα macro της ημέρας, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI Μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Μάιο, καθώς τα ισχυρά στοιχεία από τη Γερμανία απέτυχαν να αντισταθμίσουν τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Γαλλία.


Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της Μarkit διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες το Μάιο, από 53,4 μονάδες τον Απρίλιο, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό, τι αρχικά πιστευόταν τον περασμένο μήνα.