Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ

MarketNews

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με μικρές ανοδικές κινήσεις, βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, σε μία προσπάθεια να αφομοιωθούν τα τρέχοντα επίπεδα μετά το πρόσφατο ράλι.

Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,21% στις 1.247,71 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται στα 21,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 15,3 εκατ. τεμάχια. Ο FTSE25 είναι στο +0,28% και στις 403,46 μονάδες.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, το Χ.Α. «εισάγει» τη στάση αναμονής που τηρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει μάλιστα και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όπου και αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης. Οι επενδυτές, δείχνουν, ωστόσο, την εμπιστοσύνη τους στην εγχώρια αγορά, αναδιαρθρώνοντας τα χαρτοφυλάκια τους με βάση το θετικό σενάριο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, μία κατοχύρωση του 1260 και 405 μπορεί να κάνει τον Δείκτη να κινηθεί ακόμα πιο επιθετικά. Ο μεγάλος στόχος για φέτος συνεχίζει να είναι το επίπεδο στις 1450 μονάδες και πλέον μένει να δούμε και μία κατοχύρωση του 1260 που θα δώσει μεγαλύτερο ακόμα momentum. Από εκεί και πέρα, το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει μπει σε επίπεδα σημαντικών αντιστάσεων και παρά το γεγονός ότι έχει επιστρέψει σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ενδεχόμενη, βραχύβια, διόρθωση.

Στο ταμπλό, ο ΟΠΑΠ κινείται με κέρδη 1,46%, η MIG βρίσκεται στο +1,29%, ο ΟΛΠ στο +2,62% και η Τιταν στο +2,12%. Επίσης, ξεχωρίζει η Attica Bank   με κέρδη 8,51%, η Eurobank ενισχύεται κατά 1,47% και η Εθνική κατά 1,16%.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank  δείχνει και σήμερα αδύναμη, με απώλειες 1,13%, ενώ η ΕΕΕ υποχωρεί κατά 2,05% και η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-1,49% είναι στο -0,96%.