Αν κάποιοι πάγωσαν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πλην των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή, αυτοί είναι οι  παπανδρεικοί  που περίμεναν καταποντισμό της Ελιάς/Πασόκ αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  τους έδεσε τα χέρια.  Κι αυτό γιατί το 8% που πέτυχε,  ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο που λίγοι πίστευαν ότι θα βγει.

Οι παπανδρεΪκοί  σίγουροι για το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα, ετοιμάζονταν για «έφοδο στα ανάκτορα» την επομένη των ευρωεκλογών, σχέδιο που  δεν τους βγαίνει φυσικά, καθώς το αποτέλεσμα  διατηρεί ισχυρό τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Οι πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου πάντως, που οργανώνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα,  δεν είχαν αποφασίσει αν  θα βγάλουν μπροστά τον ίδιο, καθώς διατυπώνονταν διάφορες εναλλακτικές. Ακόμα και όταν συζητήθηκε η  ιδέα της δημιουργίας ενός παπανδρεικού κόμματος, προτάθηκε το όνομα του Παύλου Γερουλάνου ως επικεφαλής, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου.

Παρά το πάγωμα των σχεδίων λοιπόν για «έφοδο» στο ΠΑΣΟΚ και «ανακατάληψη»  και παρά το αρχικό μούδιασμα που έφερε η επιτυχία του Βαγγέλη Βενιζέλου να διασωθεί, οι παπανδρεικοί δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα αρχίζει να κερδίζει έδαφος το plan B , αυτό της ίδρυσης κόμματος δηλαδή. Ίσως να μην είναι διόλου τυχαίο το σημερινό άρθρο του Παύλου Γερουλάνου  στην κατακλείδα του οποίου αναφέρει:

«Αντί λοιπόν να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πως θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα. Αντί να προσποιούμαστε λοιπόν ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».

Facebook Comments