Ο Άγγελος Χαριάτης ανήκει πραγματικά στους πολλά υποσχόμενους συγγραφείς της νέα γενιάς.

Το βιβλίο του, ήρθε εντελώς τυχαία στα χέρια μου όταν πέρασα από τις Εκδόσεις Μ. Σιδέρη, που βρίσκονται στο κέντρο των Εξαρχείων, να δω τον καλό μου φίλο, Αντώνη.

Εκεί ανάμεσα στην πληθώρα βιβλίων, είδα ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο που μου θυμίζει κάτι από άβαταρ ή κάτι από κινέζικη αστυνομική λογοτεχνία. Ο τίτλος φαινόταν πολλά υποσχόμενος “Η πόλη των γενναίων” 

Βλέποντας το όνομα, Άγγελος Χαριάτης, θυμήθηκα ότι τον είχα ακούσει πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στους συγγραφικους κύκλους.
Αμέσως πιάσαμε τη συζήτηση με τον Αντώνη (σ.σ. ιδιοκτήτη των Εκδόσεων Μ. Σιδέρη) και μου είπε πως θα έπρεπε να πάρω, να το διαβάσω.

Αυτό και έπραξα. Γυρίζοντας σπίτι μου με το τρένο, έβγαλα το βιβλίο και άρχισα να το διαβάσω. Αυτό ήταν! Ξαφνικά έχασα το παιχνίδι με την πραγματικότητα και τον χρόνο. Ένιωθα σαν να βρίσκομαι, σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το βιβλίο με είχε βάλει στον δικό του κόσμο.

Σε ένα δικό του μαγικό κόσμο, γεμάτο μυστήριο, εγκλήματα και πολλή φαντασία.
 
Η γραφή του Άγγελου, καθόλα άψογη, με παρομοιώσεις και παραλληλισμούς, λυρική και καθόλου κουραστική. Μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τη γραφή του αγαπημένου Ρέιμοντ Τσάντες, όπως και η πλοκή της ιστορίας. 

Η ιστορία διαδραματίζεται, σε μια φανταστική ήπειρο, όπου ζουν όλες οι φυλές μαζί. Ένα απίστευτο αστυνομικό μυθιστόρημα, ίσως από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, που καθηλώνει απόλυτα τον αναγνώστη και τον βάζει να ψάχνει να βρει μέσα στις σελίδες του βιβλίου, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, νικητές και ηττημένους, όπως και στην πραγματική ζωή άλλωστε.

Όσοι αγαπάτε την αστυνομική λογοτεχνία, σπεύστε να το αγοράσετε! Και αν περάσετε από το κέντρο, κάντε και μια βόλτα από τις Εκδόσεις Μ. Σιδέρη, σας εγγυώμαι πως θα χαθείτε, κυριολεκτικά στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. 

Η παρουσίαση του βιβλίου του Αγγέλου Χαριάτη “Η πόλη των γενναίων” θα κάνει χώρα την επόμενη Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο Cafe “Charlotte” στο πανέμορφο Μικρολίμανο με συντονίστρια της βραδιάς την αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Hello” και όσοι είστε κοντά, πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσετε! 

Αλλά, δεν σας αποκαλύψω αλλά, γι αυτό το υπέροχο βιβλίο, εκτός από αυτά που έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλό του:

«Βρισκόμαστε στην Πόλη των Γενναίων, σε μια εποχή κοντινού μέλλοντος. Σε μια πόλη η οποία δημιουργήθηκε από τους εποίκους της νέας ηπείρου.  Σε μια πόλη όπου όλα κυλάνε με τον δικό τους ρυθμό. Με ανθρώπων έργα και ανθρώπων πάθη.

Ο αστυνομικός Κόνερι φτάνει πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος. Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα ενός τεμαχισμένου πτώματος.  Ένα ανθρώπινο παζλ το οποίο καλείται να συμπληρώσει. Η παρέλαση των δολοφονημένων συνεχίζεται την ώρα που ο αστυνομικός Κόνερι προσπαθεί να κρατηθεί από το γαϊτανάκι των γεγονότων, και ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας, χωρίς να γνωρίζει ποιο θα είναι το τίμημα το οποίο θα κληθεί να πληρώσει.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λούμπενμπαϊχ ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος, ο Κινέζος Λι παρακολουθεί, ο Νίλσεν το ίδιο, και η μυστηριώδης «φωνή» δίνει το γενικό πρόσταγμα.

Ένα παιχνίδι κυριαρχίας με νικητές και νικημένους. Μόνο που οι πρωταγωνιστές δεν γνωρίζουν εάν είναι νικητές ή ηττημένοι».

 
 

Facebook Comments