ΥΠΕΣ: Στα 103 εκατ. η έκτη τακτική επιχορήγηση στους δήμους

MarketNews

ΥΠΕΣ: Στα 103 εκατ. η έκτη τακτική επιχορήγηση στους δήμους , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ποσό των 102,97 εκατ. θα αποδοθεί στους δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για την έκτη τακτική επιχορήγηση που πραγματοποιεί το υπουργείο.

Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν λειτουργικές και άλλες δαπάνες.

Παράλληλα το υπουργείο διευκρινίζει ότι στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογισθεί οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι/ Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.

Επίσης, στα αποδιδόμενα ποσά, έχουν συνυπολογιστεί οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε δήμους, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε δήμους για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους, οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.