Κέρδη και σήμερα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

MarketNews

Κέρδη και σήμερα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι δείκτες ενισχύθηκαν μετά και τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας, οι οποίες σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο. Θετικά επέδρασαν και οι πληροφορίες σχετικά με την επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κέρδισε +1,71%, που ήταν και η καλύτερη επίδοσή του από τις αρχές Μαρτίου.

 

Οι εταιρίες φυσικών πόρων είδαν τις μετοχές τους να απογειώνονται, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την Κίνα, η οποία και είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς παγκοσμίως. Έτσι, η μετοχή της Eurasian Natural Resources στο Λονδίνο βρέθηκε στο +3,81%, ενώ η μετοχή της Total στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +0,945.

Κέρδη κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα, ο δείκτης PSI 10 στη Λισσαβώνα έκλεισε με κέρδη +4,35%, με τη μετοχή της Banco Comercial Português SA να εκτοξεύεται στο +12,79% και της Banco Espirito Santo στο 10,81%.

Στο Μιλάνο, η μετοχή της Banco Popolare SC έκλεισε στο +9,68%, της Société Générale στο Παρίσι ανέβηκε κατά +6,12%, στο Λονδίνο η μετοχή της HSBC Holdings έφτασε στο +1,04% και της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη στο +3,84%.

Επιπλέον, όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες στο Δουβλίνο ο ISEQ 20 βρέθηκε στο +1,84% στη Γερμανία ο DAX 30 έκλεισε στο +2,27%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έφτασε στο +1,17% και στη Γαλλία ο CAC 40 στο +1,99%.

Εξάλλου, στη Φρανκφούρτη η μετοχή της Deutsche Lufthansa AG σημείωσε άνοδο +2,85%, της E.ON στο +2,53%, ενώ η μετοχή της Easy Jet στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη +6,65%