Την αποδοχή της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώντας τον «για τις πολύτιμες υπηρεσίες» που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους, ενώ σημειώνεται πως ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα και πρόσθεσε:

«Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

Νωρίτερα:

Συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Κυβερνητικές πηγές καταλόγιζαν στον κ. Θεοχάρη πρωτοβουλίες που χωρίς να κινούνται σε εσφαλμένη κατεύθυνση είχαν μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω του χρόνου κατά τον οποίο εκδηλώνονταν.

Από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας υπήρξε συχνά προβληματισμός για ελλιπή στήριξη του έργου της από την κυβερνητική μηχανή όπως και η αίσθηση οτι αποτελούσε τον εύκολο στόχο υπό την έννοια οτι της μετακυλιόταν η ευθύνη για αποφάσεις που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα η είχαν ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο.

Facebook Comments