Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες, με αφορμή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

«”Ο,τι δεν είναι δικό μας το πολεμάμε”, σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης» αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Οδήγησε σε “παραίτηση” τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Προφανώς σε κάποιους δεν φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η «παραίτηση» του Χάρη Θεοχάρη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το κίνημα.

Τονίζει ακόμη πως πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, «χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος».

Facebook Comments