Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε σήμερα ότι ορισμένες φορές μπερδεύεται με τις αρμοδιότητες των διάφορων ευρωπαϊκών θεσμών και βρήκε… κατανόηση από μέρους του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

“Στα πεντέμισι χρόνια (σ.σ. που είναι πρόεδρος) έμαθα δυο-τρία πράγματα για την Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως καμιά φορά χάνομαι”, είπε ο Ομπάμα μετά τη λήξη της συνόδου της Ομάδας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στις Βρυξέλλες.

“Καλώς ήρθες στην παρέα μας”, του απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος ζητά διαρκώς τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να περιοριστούν οι παρεμβάσεις της σε εσωτερικά θέματα των κρατών. Η ΕΕ έχει γίνει “πολύ αυταρχική, πολύ παρεμβατική”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Κάμερον.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κατέγραψαν μεγάλη άνοδο, συνιστούν “ένα σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούμε απλώς να αγνοούμε το πρόβλημα και να συνεχίζουμε όπως παλιά”, υποστηρίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση στη χώρα του όπου στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδείχτηκε πρώτο κόμμα το ευρωφοβικό Ukip.

Facebook Comments