Εμπορικό πλεόνασμα σχεδόν $36 δισ. στην Κίνα

MarketNews

Εμπορικό πλεόνασμα σχεδόν $36 δισ. στην Κίνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 35,92 δισ. δολάριο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της μείωσης των εξαγωγών.

Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκαν κατά 7% τον Μάιο, στα 195,47 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6%, στα 159,55 δισ. δολάρια αν και οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα αυξάνονταν κατά 6%.

Οι αναλυτές προέλβεπαν το πλεόνασμα αναμενόταν να φτάσει στα 23,4 δισ. δολάρια.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε στο 7,4% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών. Τα στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, καθώς η χώρα παρουσίαζε αιφνιδίως εμπορικό έλλειμμα ύψους περίπου 23 δισ. τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να θέσει σε εφαρμογή κάποιο μεγάλο σχέδιο ανάκαμψης, στις αρχές Απριλίου το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης της οικονομίας στα οποία περιλαμβάνονταν φοροαπαλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.