Overweight θέσεις στα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας συστήνει η Credit Suisse, έπειτα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Mario Draghi για την τόνωση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση της πιστωτικής ασφυξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, οι διαφορές στην ανάπτυξη δικαιολογούν υπερ-αποδόσεις 23% της περιφέρειας έναντι των χωρών του πυρήνα, ενώ προσθέτουν ότι οι αποτιμήσεις των ισπανικών και ιταλικών μετοχών εμφανίζουν discount περίπου 25% έναντι του μέσου όρου της τελευταίας 20ετίας. Από τα spreads των εταιρικών ομολόγων, η Credit Suisse εντοπίζει περιθώρια ανόδου κυρίως στον κλάδο τηλεπικοινωνιών της περιφέρειας.

Οι βασικοί παράγοντες που καθιστούν τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας ελκυστικά είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές:

-Οι πολιτικές της ΕΚΤ στοχεύουν σε κάποιο βαθμό στην περιφέρεια: Ο Draghi έχει πει ότι θέλει να βελτιώσει το μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, που μέχρι στιγμής αποτυγχάνει. Επομένως, εάν το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών ή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μειωθεί, ως αποτέλεσμα του LTRO, η περιφέρεια θα είναι αυτή που θα ωφεληθεί περισσότερο.

-Οι διαφορές του ΑΕΠ “δείχνουν” ότι θα συνεχιστούν οι υπερ-αποδόσεις της περιφέρειας.

-Οι μετοχές της περιφέρειας αναμένεται να ωφεληθούν από τον ομαλοποίηση του διεθνούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

-Οι δείκτες PMI για τη δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα είναι τώρα ισχυρότεροι στην περιφέρεια από ότι στον πυρήνα.

-Το monentum της εταιρικής κερδοφορίας παραμένει καλύτερο στην περιφέρεια από ότι στον πυρήνα.

-Οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να εμφανίζονται ελκυστικές.

Facebook Comments