Νέες, προηγμένες υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου GERYON και μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών έκτακτης ανάγκης παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η COSMOTE σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Οι νέες υπηρεσίες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του 4G και τις υφιστάμενες δικτυακές υποδομές, επιτρέπουν την απ ευθείας επικοινωνία μεταξύ των ομάδων διάσωσης, ακόμη και αν χρησιμοποιούν συσκευές διαφορετικών τεχνολογιών (TETRA, 3G/HSPA, 4G/LTE). Έτσι διευκολύνεται η ταχύτερη αναγνώριση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων, καθώς και η αμεσότερη επέμβαση των ομάδων διάσωσης.

Η πλήρως λειτουργική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του GERYON (http://www.sec-geryon.eu/) δίνει νέες δυνατότητες επικοινωνίας στις ομάδες διάσωσης και τις υποστηρικτικές μονάδες. Επιτρέπει την αποστολή εμπλουτισμένου περιεχόμενου (γεωγραφική θέση, SMS, φωτογραφίες, βίντεο) προς το Κέντρο Εξυπηρέτησης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης, τον αυτόματο εντοπισμό του καλούντος και των μονάδων άμεσης επέμβασης που βρίσκονται στην περιοχή του συμβάντος, την άμεση επικοινωνία του ατόμου σε κίνδυνο με τις ομάδες διάσωσης (δυναμική ομαδική συνδιάσκεψη) και τη διεκπεραίωση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης κατά προτεραιότητα μέσω 4G.

Στο ερευνητικό έργο GERYON, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου 2014, εκτός από την COSMOTE και το Ερευνητικό Κέντρο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετέχουν, επίσης, το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ (Ηνωμένο Βασίλειο), οι εταιρείες GRUPO CYS (Ισπανία) και VIOTECH COMMUNICATIONS (Γαλλία), καθώς και ο κρατικός πάροχος τηλεπικοινωνιών ITELAZPI (Ισπανία).

Αντίστοιχες ημερίδες παρουσίασης των αποτελεσμάτων του GERYON πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία και την Ισπανία. Το έργο εντάσσεται στο 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 50%.

Με τη συνδρομή της στο έργο GERYON, η COSMOTE προωθεί την καινοτομία στις κινητές επικοινωνίες, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και τους συνδρομητές της. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο για το οποίο η εταιρεία συνεργάζεται με τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Facebook Comments