Προφυλακιστέος κρίθηκε από τις ανακρίτριες, μετά από πολύωρη απολογία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος. Ο βουλευτής κλήθηκε σε απολογία για την βασική κατηγορία που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν ότι ο βουλευτής πρέπει να κρατηθεί προσωρινά καθώς είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Ο κ. Κούζηλος φέρεται, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, να συμμετείχε σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε δηλώσεις του, μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση του συναδέλφου του, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «άλλος ένας βουλευτής φυλακίστηκε χωρίς στοιχεία. Μιλάμε για ένα δικαστικό έγκλημα. Η χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά δεν κατάφερε να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή».

Χαρακτήρισε τη διαδικασία παράνομη, ενώ όπως είπε: «Το έγκλημα που γίνεται δεν είναι σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είναι σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, σε βάρος του τρίτου κόμματος της Βουλής, Αυτή τη στιγμή περνάνε αντιλαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή».

Facebook Comments