Ευρωαγορές: Στάση αναμονής από τους επενδυτές

MarketNews

Ευρωαγορές: Στάση αναμονής από τους επενδυτές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης δεν έπεισαν τους επενδυτές.

O FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,02% στις 6.874 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,20% στις 10.029 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,13% στις 4.595 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 349,12 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 10 σήμερα έκλεισαν με κέρδη.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε επί τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, αφού σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3%.

Η παραγωγή των βρετανικών εργοστασίων, ορυχείων και κοινωφελών υπηρεσιών αυξήθηκε 0,4% από τον Μάρτιο, όταν είχε αυξηθεί 0,1%.

Επίσης, επιδείνωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Μάιο, ενώ η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να κινηθεί σε μέτρια επίπεδα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης στη μεταποίηση μειώθηκε στις 97 μονάδες από 98 μονάδες τον Απρίλιο και ο δείκτης στις υπηρεσίες υποχώρησε στις 93 μονάδες από  94 μονάδες.

Παράλληλα, συρρίκνωση παρουσίασε η ιταλική οικονομία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι αναιμική φέτος.