Σημαντικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών το δολάριο Αυστραλίας μετά την αύξηση της ανεργίας στη χώρα στο 5,6% το Μάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009. Η ανεργία στην Αυστραλία είχε υποχωρήσει στο 4,9% στις αρχές του 2011 και έκτοτε κινείται ανοδικά φτάνοντας στα σημερινά επίπεδα.

Η ισοτιμία AUDUSD υποχώρησε στο επίπεδο στήριξης στο 1,0500 αν και αργότερα κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους.

Στην Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε το Μάρτιο σε νέα χαμηλά 2ετίας στο 1,4%. Η ισοτιμία EURUSD αναρριχήθηκε νωρίτερα στο 1,3080. Σήμερα αναμένουμε τη δημοσίευση της μηνιαίας αναφοράς της ΕΚΤ καθώς και τις δημοπρασίες ομολόγων στην Ιταλία λήξης το 2016, το 2017 και το 2028.

Στα δικά μας, νέες απαιτήσεις εξέφρασε η Τρόικα ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση σημαντικών ποσοστών της Εθνικής και της Eurobank αν τελικά δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ανακεφαλαιοποίησή τους από ιδιωτικά κεφάλαια.

Χθες ο οίκος Standard & Poors αναθεώρησε τις προοπτικές της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε σταθερές από αρνητικές υπό το επιχείρημα ότι μειώθηκε αισθητά ο άμεσος κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μετά τη συμφωνία διάσωσής της. Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη/βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του αξιόχρεου της Κύπρου στο CCC/C.

Facebook Comments