Για την υποβάθμιση επτά αυστριακών τραπεζών προειδοποιεί η S&P

MarketNews

Για την  υποβάθμιση επτά αυστριακών τραπεζών προειδοποιεί η S&P, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε υποβάθμιση επτά αυστριακών τραπεζών προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει το προσεχές τρίμηνο η S&P, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κουρέψει» ομολογιούχους (bail in).

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει νομοσχέδιο με το οποίο «κουρεύονται» οι κάτοχοι ομολόγων αξίας 900 εκατ. ευρώ της κρατικοποιημένης Hypo Alte.

Η S&P κρίνει ότι η κίνηση αυτή παραπέμπει σε εξασθένηση της κρατικής στήριξης προς τις συστημικά σημαντικές τράπεζες και γι αυτό εξέδωσε προειδοποίηση επερχόμενης υποβάθμισης (CreditWatch negative) για τους ομίλους Erste και Raiffeisen, καθώς και για την αυστριακή θυγατρική της UniCredit.

Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον των εξαιρετικά υψηλών τιμών στα ομόλογα, η ενεργοποίηση της ρήτρας του bail in και ενδεχόμενες υποβαθμίσεις από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης θα μπορούσαν να δώσουν την αφορμή για το σκάσιμο της «φούσκας».