Καθυστέρηση της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

MarketNews

Καθυστέρηση της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θα καθυστερήσει τελικά η παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου στους δανειστές, ενώ όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του στη Βουλή».

Στο ν/σ προβλέπεται και η υποχρεωτική χρήση κάρτας για κάθε συναλλαγή πάνω από 70 ευρώ, στα περισσότερα κατοικήσιμα νησιά (με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων), όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι το Brussels Group θα συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη, και όχι σήμερα. Αντίθετα, σε λίγη ώρα συνεδριάζει το EuroWorking Group, ενώ στις 6 το απόγευμα συγκαλείται η νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στην Αθήνα.

Την ελληνική κυβέρνηση στο EuroWorking Group εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ την Πέμπτη το πρωί οπότε ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί σύντομα.

Την ίδια στιγμή, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζε μεγάλη ικανοποίηση για την ενίσχυση του ELA που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, εντούτοις στην Αθήνα επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το τι θα κάνει την επόμενη Τετάρτη στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωνε πάντως ότι «έχουμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που κουρευτούν οι εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών». «Έχουμε σχέδιο, αλλά μην περιμένετε να σας το πω...» προσέθεσε.