Τέλος του μήνα με στοιχήματα για αυξήσεις επιτοκίων και νέο QE

ForexReport

Τέλος του μήνα με στοιχήματα για αυξήσεις επιτοκίων και νέο QE, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η χθεσινή απόφαση της Fed για τη νομισματική της πολιτική και η πολύ μικρές αλλαγές που έγιναν στο κείμενο που ακολούθησε αύξησαν κατακόρυφα τις εκτιμήσεις για μια αύξηση επιτοκίων ακόμα και τον Ιούνιο.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι η Fed αντέδρασε σαν να μην υπήρξε η δραματική πτώση του ΑΕΠ το οποίο σημείωσε άνοδο μόλις 0,2% από 2,2%. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Yellen, αυτό οφείλεται σε συγκυρίες οι οποίες θα εκλείψουν τους επόμενους μήνες. επιπλέον, από ώρα σε ώρα, αναμένεται και η απόφαση της BoJ για τη νομισματική πολιτική του γεν, με τις εκτιμήσεις να είναι ιδιαίτερα συγκεχυμένες καθώς αυτοί που περιμένουν μια νέα στήριξη είναι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που δεν αναμένουν κάτι νεότερο.

  • Οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων σε συνδυασμό με τα άσχημα αμερικανικά macro, προκάλεσαν ισχυρές απώλειες σε δολάριο, DAX και Nikkei ενώ πιέσεις αναμένονται και στον S&P 500.
  • Σύμφωνα με συνεχείς δηλώσεις, Ελλάδα και εταίροι βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από μια συμφωνία.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXM5) – Άνοιγμα: 11.837 Υψηλό: 11.910 Χαμηλό: 11.383 Κλείσιμο: 11.513

Ο γερμανικός δείκτης δέχθηκε πολύ ισχυρές απώλειες καθώς η άνοδος στο EUR/USD προκάλεσε μεγάλες εκροές. Για τη σχέση αυτή και για τη μεγάλη πτώση του DAX, είχαμε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα μέσα από το Morning Briefing. Η διάσπαση του ΚΜΟ 50 ημερών αλλά και της στήριξης στις 11.635 μονάδες ανοίγει το δρόμο σε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες με το στόχο στις 10.900 μονάδες. Οι πωλητές έχουν αποκτήσει το πάνω χέρι και αναμένουμε ότι οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θα οδηγήσει και σε νέες πωλήσεις. Η μεταβλητότητα σημείωσε κατακόρυφη άνοδο ενώ οι τεχνικοί δείκτες RSI, CCI ενισχύουν τις πωλήσεις.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

11.380                 11.630
11.270                 11.750
11.150                 11.860
11.000                 12.000