Ντάισελμπλουμ: Έτοιμη για όλα... η Ευρωζώνη

MarketNews

Ντάισελμπλουμ: Έτοιμη για όλα... η Ευρωζώνη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μήνυμα πως η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορα πιθανά ενδεχόμενα σχετικά με την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Είναι η Ολλανδία και η ευρωζώνη προετοιμασμένες για ενδεχόμενες εξελίξεις, η απάντηση είναι ‘Ναι’», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις ολλανδών βουλευτών στη Χάγη.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τυχόν έξοδο της χώρας μας από τη νομισματική ένωση.

Τα σχόλια του ολλανδού ΥΠΟΙΚ έρχονται λίγες μέρες αφότου ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έθεσαν στο Eurogrouup της Παρασκευής ζήτημα για κατάρτιση «σχεδίου Β», σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στη διαπραγμάτευση μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί πάντως κατέρριψε άμεσα τα επίμαχα αιτήματα, καθιστώντας σαφές πως υπάρχει μόνο «σχέδιο Α» για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην παροχή έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε στην ολλανδική Βουλή πως το όριο του ELA καθορίζεται  από την Ευρωτράπεζα, ανεξάρτητα από το Eurogroup.

Επισήμανε πάντως πως η παρατεταμένη διαπραγμάτευση είναι κακή για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.