Το παιχνίδι της Ελλάδας φθάνει στο τέλος του

MarketNews

Το παιχνίδι της Ελλάδας φθάνει στο τέλος του, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε οριακό σημείο φθάνει η ελληνική κυβέρνηση, όπου δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε, σημειώνει η βρετανική Telegraph σε δημοσίευμά της.

«Mετά από τρεις μήνες πικρόχολων διαπραγματεύσεων, λανθασμένων ελπίδων και απειλών χρεοκοπίας, το παιχνίδι της Ελλάδα φθάνει, επιτέλους, στο τέλος του», αναφέρει με νόημα η εφημερίδα.

Τα ταμεία του ελληνικού κράτους, τονίζει η Telegraph, είναι άδεια, ενώ κατόρθωσε οριακά να καταβάλει τις συντάξεις του Απριλίου και το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με συνεχιζόμενες εκροές καταθέσεων. Ο μόνος που κρατά ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες είναι ο ELA, δηλαδή ουσιαστικά η ΕΚΤ.

Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις δεν φθάνουν σε αποτέλεσμα, η ΕΚΤ εμφανίζεται έτοιμη να διακόψει ακόμη και την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι: «όποιος φοβηθεί σε αυτό το παιχνίδι, θα χάσει». Μάλλον η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να παραδοθεί και να αποδεχθεί την ήττα της», καταλήγει η Telegraph.