Είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, δήλωσε σήμερα Παρασκευή στην ολλανδική Βουλή ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τη στιγμή που εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πάντως πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις, προσθέτοντας ότι στο Brussels Group γίνονται «σοβαρές συζητήσεις» αναφορικά με τη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας τόνισε πως στόχος είναι να υπάρξει μια «γερή συμφωνία» με την Ελλάδα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε με νόημα πως η ευρωζώνη έχει κάνει προετοιμασίες για ενδεχόμενες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα, χωρίς πάντως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια κατ αρχήν συμφωνία έως το βράδυ του Σαββάτου επί των «ώριμων θεμάτων» της διαπραγμάτευσης.

Η εν λόγω συμφωνία θα επιτρέψει την έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup στις 4 Μαΐου, όπου η Αθήνα ευελπιστεί πως θα σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των περιορισμών που έχει θέσει για την παροχή ρευστότητας στη χώρα μας, ειδικά σε ό,τι αφορά το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Πάντως, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι δυνατό να υπάρξει τόσο ταχεία πρόοδος, με δεδομένη την έως τώρα πορεία των διαβουλεύσεων.

Facebook Comments