Λ. Κατσέλη: Είμαστε στα όρια, πρέπει να κλείσει η συμφωνία

MarketNews

Λ. Κατσέλη: Είμαστε στα όρια, πρέπει να κλείσει η συμφωνία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δραματικό μήνυμα στην κυβέρνηση να κλείσει την διαπραγμάτευση με τους εταίρους έστειλε σήμερα Κυριακή η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

«Είμαστε στα όρια, πρέπει να κλείσει η συμφωνία, πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τους εταίρους και από την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpna η κ. Κατσέλη, συμπληρώνοντας ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στα όριά του».

«Ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία ώστε να αρθεί και το εμπόδιο της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω εντόκων γιατί σήμερα χρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ μόνο από τον ΕLA» είπε η πρόεδρος της ΕΕΤ.

Αναφερόμενη γενικότερα στα προβλήματα με τη διαπραγμάτευση, σχολίασε ότι «αυτά είναι οι ωδίνες του τοκετού».

Για το πρόβλημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την καταβολή των συντάξεων η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι ήταν τεχνικής φύσεως, αλλά το θέμα που δημιουργήθηκε αποδίδει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία.

Aπό την πλευρά τους, κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς εκπέμπουν σήμα κινδύνου μέσω της Καθημερινής της Κυριακής ζητώντας να κλείσει άμεσα η συμφωνία.

Την ίδια ώρα, σε δύσκολη φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, καθώς οι δανειστές, και ιδιαίτερα η πλευρά του ΔΝΤ επιμένουν στις ομαδικές απολύσεις, στα εργασιακά αλλά και τις συντάξεις.