Σύμφωνα με την Societe Generale θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αν μια συμφωνία οδηγηθεί στο κοινοβούλιο καθώς θα συναντήσει την αντίδραση μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ωστόσο, καθοριστική για τη χώρα θα είναι η απόφαση της ΕΚΤ την προσεχή Τετάρτη. Η αύξηση της δυνατότητας έκδοσης εντόκων που ειπώθηκε από τον Κερέ, θα απαιτεί παράλληλη αύξηση και του ELA για να καλυφθεί. Είναι όμως πολύ δύσκολο να γίνει, καθόσον δεν υπάρχει ή δεν διαφαίνεται συμφωνία.

Η πιθανότερη λύση κατά τη Societe Generale είναι μια νέα συμφωνία, η οποία όμως θα προκύψει μετά από πολιτικές ανακατατάξεις και νέες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν και ενδέχεται να περιλαμβάνουν εκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρώπη μπορεί να δώσει λύση, ακόμα και αν η αρχική διαχείριση και άρνηση της τρέχουσας κυβέρνησης, οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός ή, όπως το αναφέρει, τεχνικό default.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι-πιστωτές σε μια τέτοια περίπτωση θα εξομαλύνουν την κατάσταση εφόσον υπάρξει η συμφωνία που θέλουν. Η εξέλιξη αυτή που, κατά την Societe, θα οδηγήσει στο νέο πακέτο ύψους 60-80 δισ. συγκεντρώνει πιθανότητες 60%.

Όπως τονίζεται, ότι και να γίνει, η συμφωνία θα πρέπει να έχει κλείσει στα μέσα Ιουνίου για να υπάρξει ο χρόνος τα κοινοβούλια να την περάσουν και να μπορούν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ιουλίου.

Facebook Comments