Μέρκελ: Τα μέτρα της ΕΚΤ δείχνουν πως η κρίση δεν έχει τελειώσει

MarketNews

Μέρκελ: Τα μέτρα της ΕΚΤ δείχνουν πως η κρίση δεν έχει τελειώσει, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δείχνουν πως η ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

"Αυτά τα πρόσφατα μέτρα μας δείχνουν ακριβώς ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί εντελώς", δήλωσε η Μέρκελ, η οποία είχε σήμερα το πρωί συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο.

"Μιλήσαμε επίσης για το γεγονός ότι η συμβολή των πολιτικών (στην ανάκαμψη) πρέπει να είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί και ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσανατολίσουμε τη συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους στόχους στους οποίους οφείλουμε να επικεντρωθούμε στη διάρκεια των πέντε επόμενων ετών για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη", πρόσθεσε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ αρνήθηκε αντίθετα να σχολιάσει το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την ΕΚΤ, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας. Ορισμένοι γερμανοί αρθρογράφοι επέκριναν έντονα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας πως αντιβαίνουν στα συμφέροντα των αποταμιευτών της χώρας.