Γιούνκερ: Αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις η νέα κυβέρνηση

MarketNews

Γιούνκερ: Αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις η νέα κυβέρνηση  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Η νέα κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις» τόνισε τη Δευτέρα το βράδυ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ διεμήνυσε στην Αθήνα πως «η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.»

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν... Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας πως το κύριο μέλημά του δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι Έλληνες πολίτες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή» επανέλαβε πάντως  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη. Ο επικεφαλής της Επιτροπής παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε, αναφέρθηκε ωστόσο στις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωζώνη και παράλληλα στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.