Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ - Εθνική & Πειραιώς στο επίκεντρο

MarketNews

Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ - Εθνική & Πειραιώς στο επίκεντρο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών της τελευταίας εβδομάδας, ενώ παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία της σχετικά με τις εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα και το πρόγραμμα στήριξής της.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,55% στις 813,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 9,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 1,70% στις 242,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,82% στις 630,90 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με την πρώτη να υποχωρεί κατά 4,07% και τη δεύτερη κατά 3,95%. Απώλειες 3,81% για την ΕΥΔΑΠ, στο -3,30% η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στο -3,03% βρίσκεται η Ελλάκτωρ. Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι Eurobank, Aegean, Alpha Bank, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, MIG και Folli Follie.