“Η συμφωνία είναι ορατός και ρεαλιστικός στόχος” επέμεινε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση που είχαν ο ίδιος, και ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. H συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες.

Η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας που θα κρίνει την απελευθέρωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και λίγες ώρες μετά τις διαρροές από κυβερνητικούς κύκλους περί νέας εμπλοκής εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.

Η Αθήνα, μετά τη συνάντηση της Φρανκφούρτης, φαίνεται να αποφεύγει το κούρεμα στα ενέχυρα του ELA, του μηχανισμού που κρατάει ζωντανή την ελληνική οικονομία, αλλά δεν επιτυγχάνει την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων.

“Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Ντράγκι, κατά την οποία συζήτησαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψή της ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος” επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Kατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες” ανακοίνωσε λακωνικά από την πλευρά της η ΕΚΤ για τη συνάντηση.

Οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, προκαλούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους προειδοποίησε νωρίτερα το Μαξίμου, προσθέτοντας ότι ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις, πλέον, είναι φανερό ότι και προτάσεις έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει προς την κατεύθυνση ενός «έντιμου συμβιβασμού».

Facebook Comments