Με επίκεντρο τις τράπεζες ξεκίνησε χθες  και ολοκληρώνεται σήμερα το τρίτο road show που διοργανώνουν από κοινού η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχουν 26 εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες και έχουν κλειστεί γύρω στα 500 ραντεβού.

Το παρόν θα δώσουν κορυφαία διεθνή funds, πάνω από 150 όπως έχει αναφερθεί, τα οποία έχουν ήδη προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων, όπως οι Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, και Dupont.

Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συγκεντρώσουν τα περισσότερα βλέμματα, καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, καθώς και της Attica Bank, να βρίσκονται ήδη στη Νέα Υόρκη.

Στόχος τους δεν είναι άλλος από την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος το οποίο και οδήγησε πριν λίγες εβδομάδες στην εκτόξευση της ζήτησης για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες προχώρησαν.

Παρούσες, εκτός από τις τράπεζες, θα είναι και οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, MIG, Attica Bank, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, Folli Follie Group, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάνας, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ-Τερνα, Σαράντης, EXAE, Μέτκα, Lamda Development, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή και Πλαστικά Θράκης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι ξένοι επενδυτές για τις ελληνικές εταιρείες που επενδύσουν στο real estate, όπως η Lamda Development και η Eurobank Properties.

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γιώργος Ζανιάς, ο κ. Oδυσσένμας Αθαβνασίου CEO της Lamda Development, ενώ μήνυμα θα στείλει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Facebook Comments