Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο της διπλής εκλογικής αντιπαράθεσης έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ρητορική της κυβέρνησης ενάντια στην τρόικα την στιγμή που όπως λένε ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καταλήγουν σε  αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπ όψη τους μια σειρά από δεδομένα τα οποία όπως λένε δεν μπορούν να τα παραβλέψουν.

Κατ αρχήν όπως λένε και σύμφωνα με το δημοσίευμα της χθεσινής Αυγής « ο Αντ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί προσωπικά με την ανάληψη νέων μέτρων απέναντι στην τρόικα. Ότι και να λέει η κυβέρνηση η ουσία είναι ότι το έγγραφο  υπάρχει και μάλιστα με ημερομηνία 14 Μαΐου και το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει είναι γιατί δημοσιοποιείται τώρα και όχι πριν από τις εκλογές.»

«Με δεδομένο λοιπόν ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει νέα μέτρα επιμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να αντιστρέψει την αλήθεια κατηγορώντας και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και βάζοντας την νέα εκπρόσωπο της κυβέρνησης να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ότι θέλει η τρόικα!!!! Έτσι αυτό που μπορεί να κάνει μόνο είναι να το να δημιουργήσει ένα ηρωικό κλίμα αντίστασης απέναντι στην τρόικα και με αυτό να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο.»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες δηλαδή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση να στήσει τις πρώτες κάλπες  προκειμένου στην συνέχεια να έχει μια ακόμη ευκαιρία εκλογικής αναμέτρησης με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι το περιβόητο σενάριο της παρένθετης κυβέρνησης σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θέλει τον  ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν είναι πρώτο να μην σχηματίζει κυβέρνηση και άρα η διακυβέρνηση της χώρας να πηγαίνει με ένα μεταβατικό σχήμα με υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Οι εκπρόσωποι της δικομματικής κυβέρνησης ευελπιστούν να ισχύσει αυτό το σενάριο  αφού πιστεύουν ότι το διάστημα  αυτό θα ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι  και με αφορμή το θέμα του προέδρου της δημοκρατίας οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν ότι θα είχαν μια ακόμη ευκαιρία .»

Ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το θέμα είπε « Αν ανοίξετε  Τύπο, θα δείτε μέχρι και χάρτες εκπροσώπησης εκλογικών περιφερειών και νομών με μία ιδιαίτερη βαρύτητα εκ μέρους του κ. Σαμαρά στη μεγάλη περιφέρεια της Β’ Αθήνας, όπου η ΝΔ έχει πολύ κακά ποσοστά. Για το αν νομίζω ότι αλλάζει κάτι, ήρθε η αποκάλυψη της υπογραφής Σαμαρά και η υπόσχεση για νέα μέτρα, αν και εφόσον αυτά χρειαστούν, για να κλείσει, νομίζω, εκκωφαντικά αυτήν τη συζήτηση».

Facebook Comments