Απώλειες για τη Wall Street

MarketNews

Απώλειες για τη Wall Street, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο των χειρότερων του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στις 16:37, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,20% στις 16.810,13 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει πτώση 0,39% στις 4.315,80 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,21% στις 1.939,72 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Twitter υποχωρεί κατά 1%, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή Ali Rowghani.

Απώλειες 15% καταγράφει η Lululemon Athletica, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία της κερδοφορίας το 2014 στα 1,76 δολάρια ανά μετοχή, από 1,90 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 4 χιλ., στις 317 χιλ, αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, αυξήθηκε κατά 4.750 στις 315.250 αιτήσεις.

Αύξηση 0,3% εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο, χάρη στην ισχυρότερη ζήτηση για αυτοκίνητα και φορτηγά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Αν και η αύξηση ήταν μικρότερη από το +0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, η αμερικανική κυβέρνηση αναβάθμισε σημαντικά τα στοιχεία του Απριλίου σε αύξηση 0,5% έναντι οριακής ανόδου 0,1% που είχε αρχικά ανακοινώσει.

Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις αναλογούν στο ένα τρίτο περίπου των καταναλωτικών δαπανών, που είναι και η «ατμομηχανή» της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.