Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το ενδοσυνεδριακό θετικό πρόσημο ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη Wall Street μετά τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,06% στις 6.843 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,11% στις 9.939 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,02% στις 4.554 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακή άνοδο μικρότερη του 0,1% στις 347,87 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 11 σήμερα σημείωσαν άνοδο.

Στο ταμπλό, πτώση 3% κατέγραψε η Anglo American, μετά την υποβάθμιση της από την Morgan Stanley σε underweight από equal weight προηγουμένως.

Στον αντίποδα, άλμα 7,7% σημείωσε η Lonmin, καθώς η διοίκηση της μεταλλουργικής εταιρείας ήρθε σε συμφωνία για τα μισθολογικά όρια με τη μεγαλύτερη εργατική ένωση των μεταλλείων της Νοτίου Αφρικής. Έτσι έληξε η απεργία των εργαζομένων που διήρκησε 20 εβδομάδες.

Η Bouygues ενισχύθηκε κατά 5,3% και η Iliad κατά 6,4%, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Orange να μελετά την περίπτωση νέας πρότασης εξαγοράς της πρώτης, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την Iliad.

Πάντως η σημερινή συνεδρίαση, εκτός από επεισοδιακή με την καθυστερημένη έναρξη των συναλλαγών του CAC 40, λόγω τεχνικών προβλημάτων, ήταν και ισχνή σε όγκους συναλλαγών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις με τις αναταραχές στο Ιρακ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές καταναλωτή τον Μάιο στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος 0,7%.
 

Facebook Comments