Οι Financial Times αναφέρονται στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Στουρνάρας ως ο νέος επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Στουρνάρας αντιμέτωπος με τα κόκκινα δάνεια».

Tα πρώτα καθήκοντα του κ. Στουρνάρα ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα είναι η προετοιμασία για τα νέα stress tests των τραπεζών της ευρωζώνης τα οποία θα διεξαχθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέτος, και η αντιμετώπιση του προβλήματος των επισφαλών δανείων στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου, όπως επισημαίνουν οι Financial Times.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε στην τελευταία του έκθεση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν άλλα 6 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, επιπλέον των 8,5 δισ. ευρώ που άντλησαν φέτος από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, για να «αντιμετωπιστούν τα υψηλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική ανάκαμψη», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τομσεν, δήλωσε: «Μια σημαντική ανησυχία είναι το πολύ υψηλό ποσοστό των δανείων που δεν αποδίδουν, συμπεριλαμβανομένων των αναδιαρθρωμένων δανείων που θεωρούνται ότι έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο να γίνουν μη εξυπηρετούμενα και πάλι».

Facebook Comments