Ο Σον Κόνερι είναι ο πιο ελκυστικός Τζέιμς Μποντ βάσει του σχήματος του προσώπου του, με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον αντίποδα να είναι ο ουραγός της συγκεκριμένης λίστας, σύμφωνα με μία ιδιαίτερη έρευνα του πλαστικού χειρουργού Δρ. Τζούλιαν Ντε Σίλβα.

Παρ’ όλο που η ομορφιά θεωρείται υποκειμενική, ο χειρουργός με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποίησε τη λεγόμενη χρυσή τομή «φ» (Golden Ratio ή Phi) για να εξετάσει την αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

Κατά τον Ντε Σίλβα και όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πιο ελκυστικός Τζέιμς Μποντ -πάντοτε βάσει της συμμετρίας των χαρακτηριστικών του- είναι ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι.

Κατά τον ερευνητή, «ο Κόνερι έχει ένα σχεδόν τέλειο γεωμετρικά πηγούνι, η απόσταση των ματιών του είναι ιδανική και τα χείλη του όμορφα σχηματισμένα».

Σύμφωνα με τα ίδια κριτήρια, ακολουθούν ο Ρότζερ Μουρ, ο Τίμοθι Ντάλτον, ο Πιρς Μπρόσναν και ο Τζορτζ Λαζένμπι, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να θεωρείται πως διαθέτει το λιγότερο συμμετρικό πρόσωπο.

Ο Τζέιμς Μποντ ή Πράκτωρ 007 είναι φανταστικός χαρακτήρας, που δημιουργήθηκε το 1953 από τον Άγγλο συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ.

Τα βιβλία του Ίαν Φλέμινγκ μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, με την πρώτη ταινία της σειράς (Δόκτωρ Νο)  να προβάλλεται το 1962 με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Ούρσουλα Άντρες.

Facebook Comments