Βαθαίνει το ρήγμα στη ΓΕΝΟΠ για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας, καθώς η πλειοψηφία των συνδικαλιστών, που συνήλθε χθες στο συνέδριο του συνδικάτου, αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή όσων αρνήθηκαν την απευθείας παρακράτηση της εισφοράς υπέρ της ΓΕΝΟΠ από το μισθό τους.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν χθες το βράδυ, με έντονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις και ύστερα από δίμηνη αναβολή (το συνέδριο ξεκίνησε τον Απρίλιο και διεκόπη επίσης επεισοδιακά). Εκτός διαδικασιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΠ (Διοικητικό – Οικονομικό προσωπικό) καθώς και των καταμετρητών και των φυλάκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η μη νομιμοποίησή τους ως συνέδρων έγινε κατά παράβαση του καταστατικού και δεν αποκλείουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Οι εκπρόσωποι των 20 περίπου λοιπών σωματείων της ΔΕΗ (μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» κ. Γ. Αδαμίδης) έχουν συμφωνήσει με την απευθείας παρακράτηση της εισφοράς από το λογιστήριο της επιχείρησης και απόδοσή της στη ΓΕΝΟΠ.

Σημειώνεται ότι η εισφορά υπέρ της ΓΕΝΟΠ έχει σχεδόν τριπλασιασθεί (από 0,5 σε 1,5 ευρώ περίπου το μήνα). Οι διαφωνούντες δεν αρνούνται την αύξηση της εισφοράς αλλά δεν δέχονται την απευθείας παρακράτησή της από τους μισθούς επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή (απευθείας παρακράτηση εισφοράς υπέρ του τριτοβάθμιου συνδικάτου) έχει κριθεί παράνομη από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Αναφέρουν ότι το συνέδριο ανεβλήθη τον Απρίλιο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και να διαπιστωθεί το μέγεθος του ελλείμματος (το οποίο προέρχεται κατά ένα μέρος από την επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις) και οι αιτίες που το δημιούργησαν, ωστόσο ο έλεγχος αυτός δεν πραγματοποιήθηκε.

Facebook Comments