Αν δεν θέλετε νέα μέτρα συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις. Το μήνυμα που στέλνει ο Π. Τόμσεν με συνέντευξή του στο “Εθνος της Κυριακής” είναι σαφές. Μάλιστα προσδιορίζει ως πάρα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση την ενίσχυση του φορολογικού μηχανισμού και συνεπώς την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, στέλνει και ένα αισιόδοξο μήνυμα καθώς επισημαίνει πως οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ» και ότι αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο 2014, «μετά από έξι χρόνια ύφεσης».

Στη συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν εκτιμά πως οι αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011-2012 και κυρίως στην «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει, τέλος, τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

Facebook Comments