Συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά για 600 διοικητικούς στα ΑΕΙ

MarketNews

Συμφωνία Βενιζέλου-Σαμαρά για 600 διοικητικούς στα ΑΕΙ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε συμφωνία για το ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα μείνουν στο Δημόσιο κατέληξαν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να επανακηρυχθούν άμεσα 600 θέσεις εργασίας, από τους 1.136 διαθέσιμους, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Παράλληλα, αφήνοντας ένα «παράθυρο» για ενδεχόμενο αύξησης των θέσεων, σημειώνεται πως τα οργανογράμματα των πανεπιστημίων θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητο αξιολογητή, και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις με συμπληρωματική προκήρυξη.

Η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων θα γίνει μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται πως ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση. Αύριο Δευτέρα έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η ανεπίσημη πρόταση του κόμματος για επαναξιολόγηση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας δεν θα γίνει κάποια απόλυση.