«Αν η κυβέρνηση μπορούσε να διαπραγματευτεί το ζήτημα των απολύσεων θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την εξεύρεση λύσης αναφορικά με το μέλλον των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Όπως είπε, δεν θεωρεί «πολύ πιθανό αυτήν τη στιγμή» να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφωνηθέντος καθεστώτος για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Αναφερόμενος ειδικά στον κλάδο των διοικητικών υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά των «επιμέρους εκπτώσεων». «Αν αρχίσουμε να κάνουμε επιμέρους εκπτώσεις δεξιά και αριστερά θα έρθουν και οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες και θα πουν γιατί εδώ δεν ακολουθείται ο κεντρικός σχεδιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έσπευσε μάλιστα να υπενθυμίσει πως «κάθε φορά που στο παρελθόν ακολουθήσαμε μια τέτοια στρατηγική βρεθήκαμε προ τετελεσμένων και τελικά αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις».

Άλλωστε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι στο παρελθόν, κατά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν νέες απολύσεις από το 2015 και μετά.

«Τελειώνουμε με τις απολύσεις», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως απομένουν περί τις 7.000 για το 2014.

Σχετικά με τις απολυμένες καθαρίστριες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν μπορεί να στερείται από το κράτος το δικαίωμα να αξιολογεί τις δομές του και να κρίνει ότι υπάρχουν περιφερειακές υπηρεσίες που παρέχονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα».

Συγκεκριμένα, είπε πως το θέμα της καθαριότητας «έχει να κάνει και με το πόσο στοιχίζει» στο κράτος.

Πάντως, θέλησε να διευκρινίσει πως οι εξελίξεις που ακολούθησαν μετά τη δικαστική δικαίωση των καθαριστριών δεν αφορά τον ίδιο. «Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε(η δικαστική απόφαση) αφορά το υπουργείο Οικονομικών».

Facebook Comments