Απώλειες εκ νέου στην Ευρώπη

MarketNews

Απώλειες εκ νέου στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που η κατάσταση στο Ιράκ φαίνεται ότι έχει ξεφύγει του ελέγχου.

O FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,04% στις 6.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,15% στις 9.899 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,12% στις 4.538 μονάδες.
 Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,1% στις 346,68 μονάδες.

Στο ταμπλό η Smith & Nephew υποχωρεί κατά 3,25, μετά την ανακοίνωση ότι η Medtronic συμφώνησε να εξαγοράσει την Covidien. Μέχρι πρότινος υπήρχε η φημολογία ότι η Medtronic θα κατέθετε προσφορά εξαγοράς στην Smith & Nephew, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι τα σχέδια θα αλλάξουν.

Στον αντίποδα, η Actelion σημειώνει άλμα 15%, καθώς ανέφερε ότι το νέο της φάρμακο για παθήσεις των πνευμόνων κάλυψε τους πρώτους στόχους των εργαστηριακών δοκιμών.

Σημαντικές ανακοινώσεις περιμένουμε σήμερα, με το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης να αναμένεται στο 0.7% (ΥοΥ) για τον Μάιο και σε μηνιαία κλίμακα στο -0,1%.