Χ.Κλίντον: Οι ΗΠΑ χρειάζονται μία... Μέρκελ

MarketNews

Χ.Κλίντον: Οι ΗΠΑ χρειάζονται μία... Μέρκελ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σε ένα γερμανικό περιοδικό πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου η Άγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος, και να αποκτήσουν επικεφαλής μια γυναίκα. Η Κλίντον δεν προχώρησε ωστόσο μέχρι να πει ότι η εν λόγω γυναίκα θα πρέπει να είναι η ίδια.

"Είμαστε πολύ πίσω από εσάς στη Γερμανία σ αυτό", είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών προς το περιοδικό "Στερν", σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού την Τετάρτη. "Φυσικά θέλω οι ΗΠΑ να αποκτήσουν κι αυτές σύντομα μια γυναίκα ηγέτη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβεί αυτό, αν και δεν ξέρω ακόμη αν θα είμαι εγώ", δήλωσε.

Η Κλίντον, πρώην γερουσιαστής και η σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αναμένεται ευρέως ότι θα είναι υποψήφια το 2016 για το Λευκό Οίκο. Εξάλλου η Κλίντον είπε πως καταλαβαίνει το θυμό της Γερμανίας σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ υπέκλεπτε το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ στο πλαίσιο εκτεταμένων παρακολουθήσεων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη Γερμανία, στενή σύμμαχο της Αμερικής.

"Θα ήμουν τόσο οργισμένη όσο είναι οι Γερμανοί. Θα απαιτούσα ο φίλος και σύμμαχός μου να σταματήσει αμέσως τις υποκλοπές", είπε η Κλίντον, προσθέτοντας πάντως πως μια "συμφωνία μη κατασκοπείας" την οποία ζητούν ορισμένοι γερμανοί πολιτικοί δεν συνιστά πρακτική επιλογή.
"Δεν θα ήταν αρκετά ευέλικτη", είπε στο "Στερν". "Δεν πιστεύω πως μια γραπτή συνθήκη είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμ