Long για τη μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς δηλώνει η Royal Bank of Scotland στην τελευταία έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών.

“Παραμένουμε long για την Πειραιώς”, σημειώνουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, στο “The Revolver” του Ιουνίου.

Όπως επισημαίνουν, μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίησή της, η Πειραιώς εμφανίζεται πλέον πιο ανθεκτική, τόσο σε περίπτωση νέας ανόδου του ποσοστού των προβληματικών δανείων, όσο και σε περίπτωση νέας διεύρυνσης των ελληνικών spreads.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Ελλάδας, η RBS αναγνωρίζει πως η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης, μετά την πρόοδο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η βρετανική τράπεζα δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η Ευρώπη αποκτά ολοένα και περισσότερες αντοχές, ενώ οι επενδυτές που την εμπιστεύονται είναι και σταθεροί, αλλά και θεσμικοί.Σύμφωνα με την RBS, ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρωζώνη ολοένα και υποχωρεί, ενώ στον αντίποδα οι κρατικοί προϋπολογισμοί βελτιώνονται, προωθώντας την ανάπτυξη. Σε φάση ισχυροποίησης βρίσκεται και ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος, μετά το κύμα ανακεφαλαιοποιήσεων.

Το μεγάλο, τριπλό στοίχημα για την Ευρωζώνη είναι το εξής: Η ισχυροποίηση της ανάπτυξης, η σταθεροποίηση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση των πιστώσεων.Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω η βρετανική τράπεζα προβλέπει αύξηση των αναβαθμίσεων στις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και αργότερα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Κλειδί για τις αξιολογήσεις των κρατών θα αποτελέσει η ανάπτυξη, ενώ το στοίχημα για τις αξιολογήσεις των τραπεζών βρίσκεται στη δράση της ΕΚΤ.

ΗRBS συστήνει long τοποθετήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της περιφέρειας. Όπως εξηγεί η βρετανική τράπεζα, οι τράπεζες της περιφέρειας έχουν καταγράψει πρόοδο τόσο σε ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και σε θέματα ρευστότητας.

Ωστόσο σπεύδει να προειδοποιήσει πως αποφεύγει:
– τις τράπεζες που εμφανίζουν υψηλή εξάρτηση από το investment banking.
– τις τράπεζες που διαθέτουν υψηλή έκθεση στις αναδυόμενες αγορές.

Facebook Comments